BULETIN::№1/25.08.2009

Идеята за проекта „СТЕНАТА 20” е на Кирил Калев и Елена Филипчева от агенцията за събитиен /евент/ маркетинг code::communications.

Тя е мотивирана от голямата обществена необходимост за отбелязване на 20-тата годишнина от падането на Желязната завеса и срутването на Берлинската стена и началото на демократичните промени в Европа.

Провокирана е и от коментарите в български и световни медии по повод създадения от европейски институции видео – клип по същия повод, в който участват всички европейски страни членки на ЕС с изключение на България.

code::communications ще продуцира поредица от събития, първото от които, е на остров Болшевик/Св. Анастасия.

”Изкуството руши стени” е мотото на инсталацията от 20 български художника. Те ще изградят „разрушената стена” със свои изразни средства върху символични, но не оригинални парчета от Берлинската стена.

Събитието на остров БОЛШЕВИК/ СВЕТА АНАСТАСИЯ ще се състои под патронажа на г-н Димитър Николов-кмет на гр. Бургас.
Продуцентите искат да приканят желаещите да спонсорират събитието и всички желаещи да посетят Острова през месец септември, когато ще бъдат организирани концерти, дискусии, изложби, прожекция на филми посветени на две поколения хора живяли отвъд Стената и Желязната завеса и на най-младите, които имат шанса да живеят без идеологически, икономически и военни „стени и прегради”…